Ucuz araç kiralarken dikkat edilmesi gerekenler

Değerli okur, günümüzde kiralık otomobiller revaçta ve tercih edilebilirliği çok yüksek durumda bunun temel sebebi uygun fiyatlar ile kiralık otomobillere sahip olabilmenizdir. Kiralık otomobilleri kurum ve kuruluşlar daha çok tercih etmektedir. Yıllık olarak kiralama yapan firmalar her zaman bir adım önde hareket etmektedir. Bunun temel sebebi özellikle yüksek vergi fiyatlandırmasından dolayıdır. Otomobil kiralama yapan firmalar vergi ödemekle mükellef olmadığından ötürü kiraladığı otomobilleri sadece kullanıyor. Bu nedene büyük bir tasarruf sağlanmış oluyor. Bireysel olarak da otomobil kiralamak mantıklı bir adım denilebilir. Otomobil kiralama geçmişte pek etkileşimli olmayan ancak günümüzde çok fazla tercih edilen bir iş kolu haline gelmiştir.

Ucuz araç kiralama yapan birçok firma ve şirket bulunmaktadır. Ucuz araç kiralama konusunda öncelikle doğru adımlar atmanız gerekmektedir. Bu doğru adımlar sayesinde kolaylıkla otomobil kiralama yapabilirsiniz. Ancak ucuz araç kiralarken dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunmaktadır. Bunlara baktığımızda;

  • Kiraladığınız firmanın gerçek bir firma olduğundan emin olmalısınız.
  • Kurumsal bir firma olduğundan emin olmalısınız.
  • Kiraladığınız otomobillerin ruhsat ve sigorta bilgilerini kontrol etmelisiniz.
  • Kiralama yapacağınız firma ile kiralama sözleşmesi imzalamalısınız.

Yukarıda belirtilen unsurlar önemli unsurlardır. Otomobil kiralama sektöründe birçok sahte firma ve kayıt dışı ticaret gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle önlem alarak ve doğru adım atarak otomobil kiralaması yapmanız gerekmektedir. Otomobil kiralama sektöründe birçok paravan şirket ve ticari sicil kaydı olmadan çalışan firma bulunmaktadır. Bu firmalar aracılığı ile yapacağınız otomobil kiralamalarında herhangi bir sorunla karşılaştığımızda muhatap bulamayacağınız gibi adli bir sorunla baş başa kalabilirsiniz. Kiralama yaptığınız otomobil çalıntı olabilir, rehinli olabilir, hacizli olabilir, aranması olabilir. Bir olaya karışmış olabilir. Kiraladığınız otomobil ile işlerinizi hallederken böyle problemlerle karşılaşmanız halinde canınız sıkılabilir. Sizlerde bu problemlerle yüzleşmemek veya karşılaşmamak adına belirttiğimiz unsurları göz önünde bulundurarak önleminizi alabilirsiniz. Otomobil kiralama sektörü her geçen gün gelişmekte olan bir sektördür.  Bu nedenle bu sektöre gölge düşürmeye çalışan ve kolay yoldan para kazanmaya çalışan birçok suçlu insan bulunmaktadır. Sizlerde dikkatli olmalısınız.

Ne tür bir araca baktınız? Sizin için bulduğumuz araçlar

Fiat Egea

833.00 TL'den başlayan fiyatlar
4 2 Sedan Dizel Manuel

VW Polo

900.00 TL'den başlayan fiyatlar
4 2 Sedan Benzin Manuel

Renault Fluence

1000.00 TL'den başlayan fiyatlar
4 3 Sedan Dizel Otomatik

VW Scirocco

1400.00 TL'den başlayan fiyatlar
4 2 Hatchback Benzin Otomatik

BMW 1 Serisi

1266.00 TL'den başlayan fiyatlar
4 2 Hatchback Benzin Otomatik

VW Jetta

1400.00 TL'den başlayan fiyatlar
4 2 Sedan Benzin Otomatik

VW Passat

1500.00 TL'den başlayan fiyatlar
4 3 Sedan Dizel Otomatik

BMW 3 Serisi

1500.00 TL'den başlayan fiyatlar
4 3 Sedan Benzin Otomatik

Mercedes C180

1800.00 TL'den başlayan fiyatlar
4 3 Sedan Benzin Otomatik

Mercedes CLA200

1500.00 TL'den başlayan fiyatlar
4 3 Cabrio Benzin Manuel

Ford Tourneo

833.00 TL'den başlayan fiyatlar
4 4 Van Dizel Manuel

Fiat Fiorino

833.00 TL'den başlayan fiyatlar
4 4 Van Dizel Manuel